Vizualizare 1 articol (din 1 în total)
 • Alizera Ro
  Participant
  Număr de articole: 1
  #1463 |

  Am decis sa va aratam cateva articole despre obiceiurile noastra de care inca tinem cont. Fie ele vechi sau noi:

  1. Traditii si obiceiuri de nunta

  Nunta este o zi plină de emoții, la care orice mireasă visează încă din copilărie. Este adevărat că fiecare fată visează la acest eveniment în mod diferit, însa nunta are și o serie de momente care în general trebuie respectate, ce țin de obiceiuri și tradiții.
  La noi în țară acestea diferă de la o zona la alta, iar astăzi mirii de multe ori își aleg după plac din multitudinea de obiceiuri și tradiții. Sunt și cupluri care aleg să nu respecte nimic din ceea ce este tradițional de nuntă. Oricum este bine de știut care sunt aceste obiceiuri, care este însemnătatea și succesiunea lor.
  V-am selectat mai jos cele mai frecvente obiceiuri de nuntă, prezentate în ordinea succesiunii lor.
  Mai mult: https://www.alizera.ro/traditii-si-obiceiuri-de-nunta

  2. Istoria si semnificatia unor obiceiuri si accesorii la nunta

  Ceva vechi, ceva nou, ceva împrumutat și ceva albastru. Exista o semnificație pentru fiecare în parte. Astfel, “ceva vechi” poate fi o bijuterie a bunicii, o batista a mamei sau alta amintire de familie, simbolizând continuitatea familiei și a tradiției; “ ceva nou” (rochia de mireasă, o bijuterie noua) reprezinta prosperitatea viitorului, “ceva împrumutat” (o moneda, o eșarfa) aduce noroc atât miresei, cât și celui care a împrumutat iar “ceva albastru “ (jartiera sau o floare) simbolizează fertilitatea miresei.
  Mai mult: https://www.alizera.ro/istoria-si-semnificatia-unor-obiceiuri-si-accesorii-la-nunta

  3. Ce Tradiții De Nuntă Pot Fi Urmate Sau Ignorate

  Spre deosebire de alte nații, nunta românească este plină de tradiții și obiceiuri. Există tradiții și obiceiuri înainte de nuntă, tradiții în timpul nunții și tradiții și obiceiuri după nuntă.
  O bună prietenă a fost împreună cu logodnicul la bunicii ei, într-un sat din Moldova. Aceasta a fost prima lui vizită la bunicii ei. Vremea rea a făcut ca cei doi să rămână peste noapte și să fie nevoiți să doarmă la bunici.
  Bunica, de modă veche, nu a putut să conceapă ca cei doi tineri să doarmă în aceeași încăpere. Astfel, au dormit, într-o cameră, prietena mea cu bunica ei. Iar în cealaltă cameră bunicul ei cu logodnicul proaspăt cunoscut.
  Mai mult: https://www.alizera.ro/ce-traditii-de-nunta-pot-fi-urmate-sau-ignorate

  Site web: https://www.alizera.ro
  Furnizori nunta: https://www.alizera.ro/furnizori
  Blog nunta: https://www.alizera.ro/blog

Vizualizare 1 articol (din 1 în total)

Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.